Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot473172.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Палома Спиридонова ще пропусне Световното по спортна гимнастика – Sportove
Намери ни
To Top

Палома Спиридонова ще пропусне Световното по спортна гимнастика

Българската състезателка Палома Спиридонова ще пропусне Световното първенство по спортна гимнастика в Белгия от 30 септември до 8 октомври, както и Световната купа в Унгария в началото на следващия месец.

Спиридонова, която на Европейския шампионат в Анталия, спечели правото да представя България на шампионата на планетата и беше заявена за състезанието в Сомбатхей, е контузена. Българката, която живее и тренира в САЩ е претърпяла операция на рамото, която ще й попречи да участва в двата старта.

Така България ще пропусне шанса да има представителка при жените на Световното първенство, която да се бори за олимпийска квота.


Ръководството на Българската федерация по гимнастика не може да заяви друга гимнастичка, тъй като визите за надпреварата в Антверпен са поименни.

На шампионата на планетата страната ще има представители само при мъжете – Йордан Александров и Кевин Пенев.

На Световната купа в Унгария (8-10 септември) България също ще има отбор само при мъжете. За отличията там ще се борят Еди и Кевин Пеневи, Йордан Александров и Божидар Златанов, които преди това ще играят и на купата в Мерсин (Турция) от 1 до 3 септември.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558