Намери ни
To Top

Ланс Строл сменя Формула 1 с тенис?

Според информация на журналиста Бен Андерсън Ланс Строл сериозно обмисля да прекрати кариерата си във Формула 1 в края на годината, за да смени професията. По данни на бившия главен редактор на GP Racing канадският състезател възнамерява да смени спорта и да стане професионален тенисист.

„Има слухове, които казват, че той обмисля да премине към тениса“, заяви Андерсън по време на своето гостуване в подкаста на The Race.

Строл дебютира във Формула 1 през 2017 година, като шампион във Формула 3, с екипа на Уилямс и спечели първия си подиум в осмия си старт, след като завърши трети в Гран При на Азербайджан. През 2019 той премина в Рейсинг Пойнт (сега Астън Мартин), след като тимът бе закупен от баща му Лорънс Строл през лятото на 2018 година.

Като пилот на тима от Силвърстоун той завоюва първия си и единствен до момента полпозишън, след като триумфира в мократа квалификация за Гран При на Турция през 2020 година. През същия сезон той се качи два пъти на подиума, след като финишира трети в Италия и Сахир. На „Монца“ той имаше реален шанс да се пребори и за победата, но обърка старта си след червения флаг малко след средата на дистанцията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт