Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot472974.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Петя Баракова: Справихме се, въпреки че срещнахме доста трудности – Sportove
Намери ни
To Top

Петя Баракова: Справихме се, въпреки че срещнахме доста трудности

Две от най-важните волейболистки в българския национален отбор Петя Баракова и Мила Пашкулева говориха пред официалния сайт на БФВолейбол. България се класира за осминафиналите на Европейското първенство за жени, а целта пред Баракова, Пашкулева и целия тим е участие в следващата фаза от елиминациите в турнира.  

В неделя българките излизат срещу Словакия от 22:00 часа, след като напуснаха хотела си в Торино и с влак потеглиха към Флоренция. Там ще се изиграят всички осминафинали и четвъртфинали, на които Италия е домакин.


 

„Трябваше да излезем от групата. Справихме се със задачата, въпреки трудностите в мачовете. Целта беше постигната трудно. Качихме се на влака за Флоренция. Всичко е трудно. Всеки иска да е по-напред, да има по-добри резултати. Мачовете бяха често. А високата температура в залата правеше играта още по-тежка. Но сега вече помним сладките победи. Всички видяха колко труден беше мачът срещу Италия. Ние сме млад отбор, който тепърва се обиграва. В бъдеще ще разгърнем още нашия потенциал. Отличен резултат е, че сме втори в групата. Мачът (срещу Румъния) беше тежък и дълъг. На моменти играхме волейбол на много високо ниво, на моменти излизахме от ритъм. Тази победа пък беше най-сладката“, заяви Петя Баракова. 

Мила Пашкулева също е щастлива от представянето на българския отбор до момента. 

„Всички сме много радостни, че сме тук. Най-хубавото е, че излязохме от групата. Мачовете бяха трудни, но се справихме. Очакваме победа срещу Словакия. Няма как да е иначе. Важното е да играем добре. Всичко се постига с желание и хъс. Много сплотен отбор сме и това ще ни помогне“, каза Пашкулева. 

България завърши груповата фаза на Евро 2023 с четири победи и едно поражение.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558