Намери ни
To Top

Артуро Видал поруга паметта на починалия германски вратар Роберт Енке

Чилийският футболист Артуро Видал поруга паметта на починалия германския вратар Роберт Енке, предаде ДПА. Видал разказа в своята страница в „Туич“ как е вкарал гол за Байер Леверкузен през 2007 година в мач от Бундеслигата срещу Хановер, където е играл Енке. „Това беше първият ми гол в Европа с Байер Леверкузен. Хей, вратарят страдаше от депресия след това и се самоуби“, заяви чилиецът.


Енке, който има 8 мача за националния отбор на Германия, сложи край на живота си през ноември 2009, а след това беше разкрито, че е страдал от депресия дълги години. Забележката на Видал, който игра за тима от Леверкузен между 2007-а и 2011-а, както още за Байерн Мюнхен, Ювентус, Барселона и Интер Милано, бе остро осъдена от каналите в социалните мрежи и в медиите. 

Испанският спортен вестник „Марка“ нарече това „отвратително“, а италианският „Гадзета дело Спорт“ написа „Има неща, за които съжалявате още в момента, в който сте ги изрекли. Репликата на Артуро Видал е от тези“. Видал, който в момента играе в бразилския Атлетико Параненсе, не е коментирал думите си след това.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол