Намери ни
To Top

Лудогорец се готви за нова луда европейска вечер срещу гранда Аякс

Слушай на живо

Слушай на живо:
Лудогорец – Аякс

Лудогорец посреща Аякс в първи двубой от плейофния кръг на Лига Европа. Двата тима ще премерят сили на “Хювефарма Арена” по-късно днес от 21:00 часа.

Стадионът в Разград ще бъде запълнен на максимум, след като още преди 3 дни Лудогорец се похвали, че билетите са свършили. Така “орлите” ще могат да разчитат на подкрепа от трибуните в преследването си на позитивен резултат.


Добрата новина за Ивайло Петев е, че ще може да разчита на всичките си играчи в днешния сблъсък. Първоначално се смяташе, че Клод Гонсалвеш ще бъде аут, тъй като натрупа 3 жълти картона в предварителните кръгове досега. УЕФА обаче направи промени в правилата от този сезон и така напрактика спаси халфа от наказание. Според регулациите след всеки два изиграни кръга от европейските турнири картоните на играчите се намаляват с един.

Лудогорец вече изигра немалко мачове в европейските клубни турнири през този сезон. В Шампионската лига родният представител победи Балкани с общ резултат 4:2, но след това загуби от Олимпия (Любляна) с 2:3 (1:1 и 1:2). В Лига Европа “орлите” първо отстъпиха на Астана с 1:2, но след това в реванша бяха безгрешни и смачкаха казахстанския тим с 5:1. Така разградчани си осигуриха минимум участие в Лигата на конференциите, а сега ще се борят за Лига Европа в двубой срещу Аякс.

Преди няколко дни обаче “зелените” записаха негативен резултат в родния елит. Те загубиха от Черно море във Варна, като за пореден път си проличаха проблемите на тима, когато гостува. Именно затова говори и Ивайло Петев в пресконференцията преди двубоя.

Нидерландския колос влиза директно от тази фаза на турнира и досега през сезона е нямал сблъсъци на европейската сцена. За отбора обаче важи същото като за Лудогорец и при евентуално изпадане, ще играе в групите на третия по сила турнир в Европа.

В Ередивизи обаче Аякс стартира добре, след като разби с 4:1 Хераклес. След това във втория кръг отборът направи 2:2 с Екселсиор. Сега предстои да видим нидерландците как ще се справят на чужда земя в Разград.

Старши треньорът Марис Стайн обаче няма да може да разчита на трите си нови попълнения в днешния двубой. Йосип Шутало, Гастон Авила и Чуба Акпом все още не са картотекирани за мачове в Европа. Шутало обаче, който бе привлечен за 20 млн. евро от Динамо (Загреб), пътува с отбора и ще гледа на живо сблъсъка в Разград.

Лига Европа, Квалификации, IV Кръг

ЛУДОГОРЕЦ – АЯКС

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Падт, Хайстер, Сундберг, Вердон, Фон Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, Десподов, Йорданов, Текпетей, Руан Крус

Аякс: Гортър, Ренш, Медич, Харо, Салах-Един, Ван ден Боомен, Тахирович, Форбс, Кудус, Бергвайн, Броби

Стадион: “Хювефарма Арена”, Разград
Начало: 21:00
Съдия: Марко ди Бело


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига