Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot472053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
26 заявки за рали „България 2023” – Sportove
Намери ни
To Top

26 заявки за рали „България 2023”

26 екипажа са заявили участие в 52-ото издание на рали „България”, кръг от националния рали шампионат и кръг от Европейския рали трофей (ERT). Информацията беше съобщена от пресцентъра на състезанието, а по-късно днес се очаква публикуването на списъка със заявки.

Сред тези, които са подали заявка за участие, са и световните шампиони в WRC3 за 2016 г., румънците Симоне Темпестини/Серджио Иту (Porsche 997 GT3 RGT), които ще се състезават за пръв път в България.


Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2) и Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) също са сред основните фаворити за победа в тазгодишното издание на рали „България“.

Град Велико Търново ще приеме тазгодишното 52-ро издание на рали “България” (1-3 септември). След Албена, Златни пясъци, Сливен, Самоков и Варна, най-престижната автомобилна надпревара у нас, ще има нов център и нов, почти непознат маршрут. Състезанието ще се проведе в продължение на два дни, събота и неделя. В петък, от 20:30 ч., ще се състои церемонията по откриване пред крепостта „Царевец“.

Общата дължина на състезателните етапи на 52-рото рали „България“ е 150 километра, от които над 80 процента са чисто нови за автомобилни надпревари.

Състезателният уикенд ще започне със шейкдаун, още в петък, от 14:30 ч., близо до село Присово. Същинското състезание започва в събота от 10:00 ч. с първото от общо три преминавания през СЕ „Килифарево“. Неделните специални етапи започват от 09:00 ч., а церемонията по награждаването ще се проведе от 16:30 ч. в сервизния парк на надпреварата, разположен на паркинга на цирковата площадка във Велико Търново.

Пълната програма на 52-рото рали „България“, карти на етапите и друга полезна информация могат да бъдат намерени на официалния портал rallybg.com.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558