Намери ни
To Top

Симеон Николов с картотека за Евроволей 2023, но е на почивка в Гърция

Младият волейболен талант Симеон Николов е сред 28-те волейболисти на България, които са картотекирани в разширения състав на държавния ни тим, за предстоящото Европейско първенство по волейбол за мъже.

България е съдомакин на Европейското първенство по волейбол за мъже от 28 август до 16 септември. 

Мачовете на родна земя ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. Морската столица ще приеме всички мачове от Група В, четири осминафинални и два четвъртфинални двубоя.


 

Откриващият мач във Варна е на 29 август от 20,30 часа – в него България посреща Испания. Следващите мачове на избраниците на Пламен Константинов от груповата фаза са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор са от 20,30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17,30 часа. Осминафиналите във Варна са на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите – на 11 септември.

16-годишният разпределител към момента не тренира с избраниците на Пламен Константинов в държавния тим на България, както се появи информация в медиите по-рано.

По-малкият син на бившия капитан на националния отбор на България Владо Николов в момента е на почивка Гърция, научи Sportal.bg.

Въпреки безспорния си талант, високият 202 сантиметра Симеон Николов, който стана 5-и на Мондиал 2023 в Аржентина с тима на България до 17 години, едва ли през 2023 година ще облече екипа на мъжкия национален отбор на България.

След европейското първенство, на възпитаниците на Пламен Константинов предстои участие на олимпийски квалификационен турнир за Игрите в Париж 2024 от 30 септември до 8 октомври в Китай.

Селекционерът на България разчита на трима разпределители от началото на сезона – Георги Сеганов, Георги Братоев и Делчо Раев.

Ощр от категория Волейбол