Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot471587.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Зрелищна гала вечер по кикбокс от веригата „Про файт“ ще остави без дъх зрелите във Враца – Sportove
Намери ни
To Top

Зрелищна гала вечер по кикбокс от веригата „Про файт“ ще остави без дъх зрелите във Враца

„Pro Fight 23” е първото подобно шоу от такъв ранг, което ще се състои в северозападния град и определено има какво да покаже на публиката.

Именно тази събота местната звезда Николай Велчовски ще запише своя дебют на профи ринга. Многократния републикански шампион и балкански първенец от СК „Победа“ (Враца)  ще се изправи срещу румънеца Андрей Онофрей в стил фул контакт в категория 75 кг. Съперникът от северната ни съседка е многократен републикански шампион на страната си с три професионални мача, в които е записал две победи и една загуба.


В друга много интересна битка ще участва Константин Стойков от „Дрим“ (Варна).  Българинът е 11-кратен държавен шампион, първенец във веригата „Savages“, както и вицебалкански шампион. Досега той има професионален актив от 4 победи и само 1 загуба и ще п ще премери сили в двубой в стил К1, категория 71кг срещу Богдан Двизач от Сърбия. Той е  многократен републикански шампион на страната си, медалист от международни първенства, а на профи ринга има 2 мача – 1 победа и 1 загуба.

В категория до 53кг, стил К1, пък Антония Маринова от СК „Армеец“ (София) ще се изправи срещу Лилиана Амаритей от Румъния. Българското момиче е вицесветовна и европейска шампионка в стил K1, както и носителка на три световни и една европейска купа. Освен това тя може да се похвали с шест титли на България и две победи от две излизания на професионалния ринг. Нейната опонентка Лилиана Амаритей е многократен републикански шампион на Румъния и медалист от международни първенства. Тя се е качвала на професионалния ринг 3 пъти досега, като има 2 победи и 1 загуба.

В категория до 81кг, стил К1 многократният републикански шампион Пламен Росенов от СК „Победа“ (Враца) ще дебютира на профи ринга в оспорвана битка срещу Борислав Василев от СК „Френдс“ (София), който е многократен републикански шампион и има зад гърба си 2 победи в двата си професионални мача.

Друга битка, при която шоуто е гарантирано, е тази между Костадин Кърджалийски от СК „Френдс“ (София) срещу Василе Амаритей от Румъния. Българинът е 5-кратен републикански шампион и медалист от Европейско първенство, а на профи ринга 4 мача – 3 победи и 1 загуба. Неговият румънски опонент пък е многократен шампион на родината си, може да се похвали с медали от международни турнири, а при професионалистите има 5 мача, в които е записал 3 победи и 2 загуби.

Николай Валериев от СК „Армеец“ (София) ще влезе в яростен двубой със сърбина Стефан Дуричич. Българският боец, който е световен шампион от Йезоло 2022 и бронзов медалист от Европейско първенство в Будва 2021 може да се похвали и с европейската купа от Карловац 2021 и пет шампионски титли на България. Валериев е 2-0-1 КО на професионалния ринг ще срещне в лицето на опонента си многократен републикански шампион на Сърбия и носител на световна титла, който досега е записал победа и загуба на професионалния ринг.

Доста зрелищен се очертава да бъде и двубоят между Михаил Велчовски от СК „Победа“ (Враца) и косоваря от Испания – Алекс Фернандес Грау. Българинът е многократен републикански шампион, който на профи ринга има 10 мача, от които 8 победи и 2 загуби, докато неговият съперник е с рекорд от цели 27 битки и може да се похвали с прозвището Световен шампион на DFN Muay Thai.

Две от младите надежди на СК „Победа“ (Враца)  и „Дрим“ (Варна) ще се качат на ринга в подгряващ мач на гала вечерта на PRO FIGHT 23. Многократния медалист от държавни първенства Добри Добрев ще премери сили срещу многократния републикански шампион Виктор Личев. Те ще демонстрират своите талант и потенциал пред врачанската публика, непосредствено преди професионалните бойци.

„Неслучайно избрахме града заради местната звезда Михаил Велчовски, чийто мач ще бъде гвоздея на вечерта. Подготвили сме 7 професионални мача за публиката, както и един подгряващ. Интересът към събитието е доста голям, шоуто ще се проведе на открито в комплекс „Чайка“ и гарантира много зрелищни и оспорвани битки. Само 1 мач е български, другите са международни срещи, като ще видим бойци от Сърбия, Румъния, Испания. Това показва, че вече в България се изчерпаха бойците, които са равностойни на нашите таланти, затова търсим международни съперници. Домакините в лицето на Венелин Янков и СК „Победа“ (Враца) заедно с екипа на „Про Файт“ се постараха за доста добрата организация на тази гала вечер. Днес в 18 часа ще бъде официалният кантар на „Про Файт 23“, като сръбската звезда Индира Радич ще бъде официален гост на събитието. Веригата благодари на всички спонсори, които се включиха и помогнаха това шоу да стане факт. Идеята ни е подобна гала вечер да стане традиционна, както вече се случи в Дупница и Гоце Делчев, където на 16 септември отново ще има подобно зрелище с главното участие на местния любимец Костадин Кърджалийски“, заяви мачмейкърът Кирил Чакъров.

Шоуто започва в събота (19 август) от 20 часа

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558