Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot471454.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шокиращо! Бронзовите медалисти от Мондиал 2023 може и да не играят на Евроволей 2024 – Sportove
Намери ни
To Top

Шокиращо! Бронзовите медалисти от Мондиал 2023 може и да не играят на Евроволей 2024

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев обяви шокираща новина в специалното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

По думите на шефа на родната централа към този момент бронзовите медалисти от Мондиал 2023, нямат гарантирано участие на Евроволей 2024.

Възпитаниците на Андреа Буратини, които играха без звездата на тима Александър Николов, останаха на второ място в квалификационния турнир, след като отстъпиха от Италия с 0:3 в последния си мач.


Въпреки това, се очакваше България да е сред двата отбора в групите класирани на второ място с най-добри резултати, но към момента това не е факт, след като тимът на Израел не се яви и не изигра нито един двубой в друга предварителна група, и записа загуби с 0:3 (0:25, 0:25, 0:25).

“За сега официално не сме се класира за Европейското първенство догодина, тъй като отборите на Израел не участваха и при младежите и при девойките. Това означава, че когато един отбор не участва, другите печелят служебно с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) и по регламента на CEV към настоящия момент нашият отбор НЕ Е класиран, но при девойките има парадокса, че има класиран отбор, който няма спечелен гейм – отборът на Латвия със загуба от Полша с 0:3 и служебна победа срещу Израел, който не се е явил”, заяви Любо Ганев специално за волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

“Мисля че, в момента от CEV се опитват да намерят някакъв легален начин, с който да не нарушават това, което е написано в регламентите. Все още нямаме официална информация, но поне към настоящия момент нашият отбор не е класиран. Така че, ако има някаква промяна, всички ще разберем”, добави президентът на БФВ.

“Не мога да кажа какъв е шанса ни, след като вече близо месец CEV не могат да намерят пътечката, по която може да стане, защото имаше оплаквания и от другите отбори. Просто от спортна гледна точка не беше честно, но според регламентът, който е писан, е така. Така че, ако се променя регламент всеки път,… Сега по регламент ние не се класираме. Просто ако бяхме един гейм на Италия, щяхме да се класираме, тъй като прекият ни конкурент, който печели служебно срещу Израел. Но пак повтарям, тези момчета дори да не участват на европейско първенство догодина, те обраха всички възможни награди последните 6-7 години и със сигурност пътя им към мъжкия отбор е отворен”, добави Любо Ганев пред микрофона на Sportal TV.

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558