Намери ни
To Top

Германската баскетболна федерация на нокти заради контроли в ОАЕ преди Световното първенство

Германската баскетболна федерация не се притеснява от евентуални негативни реакции във връзка с уговорените контролни мачове в Обединените арабски емирства (ОАЕ) преди Световното първенство за мъже. 

Подобно на някои други страни в региона, ОАЕ бяха критикувани, че се опитват да подобрят имиджа си чрез домакинството на елитни спортни събития. 

Германия ще играе срещу Гърция в събота и срещу петкратните световни шампиони САЩ в неделя на мини турнира в столицата на ОАЕ Абу Даби. 

Бундестимът получи покана от САЩ, които откриват надпреварата в петък срещу Гърция.


 

„За нас е чест, когато САЩ казват, че сме интересен пазар за баскетбол“, заяви вицепрезидентът на централата Армин Андерс пред ДПА. „В съзнанието винаги мислиш за политическите ситуации. Но в крайна сметка спортният аспект е важен за нас. Кога ще получиш шанса да играеш на турнир като този със САЩ?“, добави той. 

Президентът на Германската федерация Инго Вайс също оправда участието на Германия. 

„Искаме да играем баскетбол в Абу Даби и това е, за което сме тук на първо място“, каза той. Вайс допълни, че капитанът Денис Шрьодер и неговите съотборници са зрели хора и им е позволено да се изразяват себе си свободно на терена. 

Турнирът в Абу Даби е последната част от подготовката на отборите преди Световното първенство от 25 август до 10 септември в Япония, Индонезия и Филипините.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол