Намери ни
To Top

Неймар: Кристиано Роналдо постави началото на всичко

Кристиано Роналдо е с основна заслуга за трансформацията на Про лигата на Саудитска Арабия, смята бразилската звезда Неймар, който направи трансфер в местния Ал-Хилал. 31-годишният бразилец подписа двегодишен договор с клуба от Рияд във вторник, след като изкара 6 години в Пари Сен Жермен, като се смята, че сделката е на стойност 90 милиона евро. 

„Вярвам, че Кристиано Роналдо е в началото на всичко това. Днес виждаме как първенството расте с всеки ден“, каза бразилецът.


 

Трансферите в Саудитска Арабия през това лято включват носителя на „Златната топка“ Карим Бензема от Реал Мадрид, капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън и Рияд Марез от Манчестър Сити. 

„Развълнуван съм и мисля, че да играеш срещу топ футболисти в другите клубове те мотивира да си още по-добър. Така е като играеш срещу Роналдо, Бензема, Фирмино“, смята Неймар. 

Ал-Хилал подписа договор за една година с португалския треньор Жорже Жезуш, както и с бившия капитан на Уулвърхамптън Рубен Невеш, сърбина Сергей Милинкович-Савич, сенегалския защитник Калиду Кулибали, както и с бразилския нападател Малком. 

„Мисля, че е важно да имаме качествен отбор. Очевидно това помага за някои решения през кариерата ти“, добави Неймар. „Вълнувам се да пиша нова история и да преследвам нови цели с клуба и съотборниците ми – като печеля много трофеи“, каза още бразилецът. 

Ал-Хилал ще играе срещу Ал-Фейха в следващия кръг на първенството на Саудитска Арабия в събота.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол