Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot470656.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Приключи юбилейното 10-о издание на Pravets Open – Sportove
Намери ни
To Top

Приключи юбилейното 10-о издание на Pravets Open

№2 в Интерактив Тенис Едиз Батран се увенча с успех в любителския Pravets Open 2023. Събитието в Правец се проведе за 10-та поредна година, като от този сезон негов домакин е най-голямата хотелска верига в страната Hyatt.

На финала Батран надви Мирослав Марчев от Разград, който по-рано през месеца разтърси средите на любителския тенис с победа над лидера в ранглистата Марк Хаджижеков. Самият мач бе изпълнен с интрига и до последно победителят бе неясен.


В началото на финалната среща Марчев започна добре и след пробив аванс поведе с 3:1. Батран не допусна ново отпускане и дори обърна до 4:5 в негова полза. В десетия гейм се стигна до изключителна драма, където Батран трябваше да сервира за мача. Гейма започна по перфектен начин за него и с 40:0 пръв достигна до възможността да затвори мача. Това така и не стана в този гейм защото Милослав успя да неутрализира общо 4 поредни мачбола и в крайна сметка успя да си върне пробив пасив. В последвалите геймове и двамата си взеха подаванията и закономерно вкараха мача в тайбрейк. Там Марчев се възползва от психологическото си предимство, повеждайки с 5:2. Батран обаче имаше още едно асо от ръкава си и с пет поредни точки сложи край на финалния мач от турнира.

„Записах се в последния момент, след като видях, че Мирослав се е записал”, сподели шампионът след драматичния финал.

„Турнирът беше на много високо ниво, а финалът много качествен. Имаше доста обрати. Не знам как се получи, но наистина много качествен мач. Много се радвам за тази титла и искам да я посветя на всички хора, които са си заминали от този свят, без време, в един неочакван момент.”

Триумфът на Батран му носи допълнителни 260 точки за класацията на Интерактив Тенис, което значително го доближи до лидера Марк Хаджижеков.

При двойките Марчев успя да вземе реванш от Батран, като заедно с партньора си  Галимир Каракашев, победи категорично него и партньора му Ненчо Балабанов на финала.

В финалния ден шампионите и техните подгласници бяха наградени лично от домакина на Hyatt Regency Pravets Resort. Всички победители получиха ваучери за суперлуксозния комплекс, докато финалистите и техните семейства се почерпиха с безплатни спа процедури. Освен това  всички участници в състезанието получиха награди по случай десетгодишния юбилей на веригата Weekend Tour, честването на който ще продължи до края на годината.

След поредния успешен турнир в китен Правец, сега Weekend Tour се насочва към Созопол, където домакини ще бъдат Грийн Лайф  и Санта Марина. Състезанието в Грийн Лайф ще се проведе между 6 и 10 септември, а в Санта Марина – от 21 до 24 септември. И двата турнира са от категория ITL500, като всеки желаещ да се запише за уастие, и същевременно да отдъхне със семейството си на море, може да го направи от сайта на Weekend Tour. Участието гарантира много тенис, награди и включване в националната ранглиста на Интерактив Тенис.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558