Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot470138.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ферари със специална разцветка за „Монца“ в чест на победата на Льо Ман – Sportove
Намери ни
To Top

Ферари със специална разцветка за „Монца“ в чест на победата на Льо Ман

За втора поредна година отборът на Ферари ще участва със специална разцветка в домашната си Гран При на Италия. През миналата година колите на Шарл Леклер и Карлос Сайнц получиха жълти отенъци, в чест на 75-годишнина на състезателния отбор на „Черните кончета“.

Този път поводът цветовата схема на SF-23 да бъде променена ще бъде победата в Ферари в „24 часа на Льо Ман“ по-рано тази година. Скудерията триумфира в маратонската надпревара при своето завръщане в топ категорията след 50-годишно отсъствие.


Освен това 499Р окупира и първата редица на стартовата решетка във вековния юбилей на „24 часа на Льо Ман“.

По информация на италианския журналист Джулиано Дукеса на „Монца“ SF-23 ще бъде оцветен по подобие на 499P, а именно с нови жълти отенъци.

В социалните мрежи вече се появиха снимки на това как ще изглеждат ежедневните екипи на Леклер, Сайнц и целия отбор за домашния им уикенд в „Храма на скоростта“.

Гран При на Италия ще се проведе между 8 и 10 септември и ще бъде 15-ти кръг за сезон 2023 във Формула 1. Състезанието на „Монца“ отново ще бъде последното на територията на Европа преди керванът на шампионата да се отправи на своето пътуване из Азия, Северна Америка и Южна Америка за края на кампанията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558