Намери ни
To Top

Съставите на Челси и Ливърпул

Челси и Ливърпул излизат един срещу друг на „Стамфорд Бридж“ в най-интересния двубой от първия кръг на Премиър лийг. Двата отбора не оправдаха очакванията през миналия сезон, макар и в различна степен, и сега са амбицирани отново да се завърнат в битката за челните места. Напрежението между тях се засили в последните дни, след като те се вкопчиха в две горещи трансферни битки – за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия. С днешната дата изглежда, че лондончани ще успят да привлекат еквадореца, който отказа да премине на „Анфийлд“, въпреки че мърсисайдци се договориха с Брайтън за сделка на стойност 110 милиона паунда.


Лондончани предложиха и по-висока сума за Лавия, след като Саутхамптън отхвърли три оферти от Ливърпул за белгиеца.

Последните шест мача между лондончани и мърсисайдци неизменно завършваха с равенства.

Челси е с нов мениджър в лицето на Маурисио Почетино, който има едва три победи в последните си 16 срещи с Ливърпул.

Роберт Санчес, Аксел Дисаси и Николас Джаксън дебютират за лондончани, като последният води атаката на „сините“ в отсъствието на Кристофър Нкунку, който получи контузия коляното. Рахийм Стърлинг е другият нападател в селекцията на Почетино. Кепа Арисабалага, който е пред трансфер в Реал, не е в групата за днешния двубой. Младият Леви Колуил, който през миналия сезон игра под наем в Брайтън, излиза за дебюта си за първи отбор на Челси.

Новите попълнения на Ливърпул Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай също стартират, а Вирджил ван Дайк извежда отбора с капитанската лента, след като Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър напуснаха отбора през това лято. Юрген Клоп започва с много офанзивна формация, тъй като все още не разполага с дефанзивен полузащитник. Коди Гакпо е част от халфовата линия задно със Собослай и Мак Алистър. Мохамед Салах, Диого Жота и Луис Диас стартират в атака.

Челси: Санчес, Дисаси, Колуил, Силва, Джеймс, Чилуел, Фернандес, Галахър, Чуквуемека, Стърлинг, Джаксън

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Мак Алистър, Собослай, Гакпо, Жота, Салах, Диас

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол