Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot469830.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Финалът на Европейското среща жадните за победа български таланти с Хърватия – Sportove
Намери ни
To Top

Финалът на Европейското среща жадните за победа български таланти с Хърватия

Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст тази вечер ще играе на големия финал в Европейското първенство в Дивизия „Б“ в Питещ, Румъния. Младите „лъвчета“ излизат срещу класния тим на Хърватия от 20:30 часа в „Арена Питещ“, а както вчера стана ясно, българските фенове вече са на терен, за да подкрепят талантливите си сънародници.

Селекцията на Стойо Чолаков до този момент е непобедима, а вчера награди родните фенове с истинско шоу, надигравайки домакините от Румъния с 67:56. По този начин освен големия финал, нашите момчета си спечелиха и участие в Дивизия „А“ на първенството – нещо, което тимът ни в тази възраст не е правил от 2011 година насам.


 

Феноменалната среща вчера започна бавно за българския състав, който преди почивката по-скоро се бореше за равен резултат, който през повечето време бе и изписан на таблото. Третият и четвъртият период обаче видяха едно съвсем различно лице от страна на „лъвчетата“. Поредната перфектна игра на Ивайло Скрински и Калоян Балканджиев, подпомогната от страхотни изяви на Даниел Хинков и Михаил Калинов, спечели убедително мача вчера.

Срещу „трикольорите“ обаче излиза не по-малко амбициозният отбор на Хърватия. „Шахматистите“ са със 7 поредни победи – една повече от България, понеже играха един двубой повече в групите. Вчера възпитаниците на Роко Юрлин сразиха Грузия с 82:65 и по този начин оформиха финала за бронза между Румъния и Грузия. Звездната атака на днешните съперници на „лъвчетата“ от Борна Катанович, Роко Йемо и Тони Йосипович не пропуска да зарадва своите привърженици, като Катанович и Йосипович държат челните места в стрелбата за три точки, а друга звезда в редиците им – Бруно Бубало, е лидер при асистенциите, правейки средно по 6 на мач. Това означава, че „шахматистите“ в никакъв случай не са за подценяване, което обаче не бива да разконцентрира амбициозните момчета на Стойо Чолаков, жадни да вдигнат трофея довечера.

Интересно е също, че днешните финалисти вече са играли един срещу друг в тази възраст – това се случва в началните етапи на последното участие на нашите в Дивизия „А“ преди вече 12 години. Тогава Хърватия печели с 98:82, а в края на краищата на финала побеждава и Чехия, за да спечели целия шампионат.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558