Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot469723.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пегула отстрани Швьонтек в Монреал – Sportove
Намери ни
To Top

Пегула отстрани Швьонтек в Монреал

Американката Джесика Пегула е първият финалист на турнира по тенис на Открито първенство на Канада в неделя, след като успя да продолее в три сета водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша). Пегула подпечата класирането си за финалния мач след 6:4, 6:7(4), 6:4 и ще се опита да спечели втората си титла от веригата WTA 1000 и общо третата в кариерата си. Освен това прекъсна поредица от четири загуби в полуфиналите на турнира и се насочва към турнира в Синсинати и US Open с доста повече самочувствие.

Елена Рибакина или Людмила Самсонова ще играят по-късно днес, за да определят втория участник в мача за титлата в Монреал.


Срещата продължи малко повече от два часа и половина, като и двете тенисистки имаха много слаб сервис и бяха направени 20 пробива. В първия сет единствените две защитени подавания бяха на Пегула за 4:2 и 6:2 и това се оказа ключов момент за аванса й. 

И когато изглеждаше, че Пегула може да вземе мача в два сета, в играта й настъпи срив. Макар да се бори в тайбрека, тя трябваше да се примири, че след 4:3 в тази допълнителна част даде 12 поредни точки на полякинята.

В третия сет тенденцията се запази и Швьонтек поведе с 2:0 гейма, но Пегула изравни за 2:2, връщайки пробива и след това направи един повече за 6:4 и успех в три сета.

Пегула и Швьонтек без съмнение в момента са двете най-постоянни тенисистки в Тура, а американката се изкачи до номер 3 в света и може да затвърди възхода си с титла в Монреал.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558