Намери ни
To Top

Каляри сломи Палермо след трилър с продължения за Купата на Италия, Емполи отпадна от Читадела

Каляри се нуждаеше от продължения, за да сломи съпротивата на Палермо в сблъсъка между двата тима от 1/32-финала за Купата на Италия. Отборът от Сардиния се наложи с 2:1 след голяма драма.

Домакините можеха да спечелят и в редовното време, ако Леонардо Паволети не бе пропуснал дузпа в 23-тата минута на двубоя. Така се стигна до продължения, в които Алберто Досена откри резултата в 100-ата минута.


Голямата драма обаче настъпи в добавеното време. В 122-рата минута Палермо възстанови равенството чрез Едоардо Солери. В този момент изглеждаше, че мачът отива към дузпи, но в 124-тата минута Алесандро Ди Пардо вкара втори гол за сардинци и подпечата успеха с 2:1. В следващия кръг Каляри ще има за съперник Удинезе.

По-рано през деня Читадела поднесе изненадата, побеждавайки Емполи като гост с 2:1. Франческо Капуто даде преднина на домакините в 8-ата минута, но гостите направиха обрат с голове на Франческо Аматучи в 61-вата и Андреа Маграси в 80-ата минута. Те можеха да вкарат и трето попадение, но Клаудио Касано пропусна дузпа в добавеното време. Следващият съперник на Читадела ще бъде определен между Кремонезе и Кротоне.

В другите два мача за деня Парма разби с 3:0 Бари като гост, докато Верона се справи с Асколи с 3:1.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол