Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot468066.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
БФ Бокс застава срещу опита да се отнеме ресторанта на легендата Ивайло Маринов – Sportove
Намери ни
To Top

БФ Бокс застава срещу опита да се отнеме ресторанта на легендата Ивайло Маринов

Българска федерация бокс застава категорично срещу поредния опит да бъде отнет ресторанта на една от най-големите фигури в историята на родния спорт – Ивайло Маринов. Олимпийският шампион ще бъде заставен да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина, след като се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е нараснал многократно с цел той да бъде отказан от амбициите си да го задържи.

„Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия – на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си „Стара планина“, отсече Ивайло Маринов и риторично допълни: „Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието „Почетен жител на Варна“.


Орден „Стара планина“ е най-високото отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, почетен с него.

На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на ринга се провежда митинг от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели. БФ Бокс също се присъединява към тях. Още през месец март от федерацията изпратихме официално писмо до отговорните институции, за да изразим своето несъгласие с тези действия и опитите за отнемане на заведението на Ивайло Маринов от представители на местната власт.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558