Намери ни
To Top

Мартин Сурилов и Здравко Здравков са начело в рали „Стари столици”

Победителите в предишното издание на рали „Стари столици” Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Ситроен С3 Rally 2) са начело в шуменското състезание след първите 5 отсечки. Сурилов беше най-бърз в 4 от тези етапи, а един от тях – №3 беше отменен по съображения за сигурност.

Авансът на Сурилов пред Пламен Стайков/Рафи Кадир (Шкода Фабия R5) е 8,7 секунди, натрупан в бързите и добре познати на екипажите етапи около Шумен, включително и част от легендарната отсечка „Върбица”. Стайков е победител в първия кръг от рали шампионата този сезон – „Твърдица”, а там Сурилов завърши втори.


Третото място в генералното класиране заемат националните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия Rally 2 evo), които са на 1.07,5 минути от водача. Ангелов и Гаджев загубиха ценно време днес заради проблеми с разговорното устройство в колата, които се появиха още в началото и не изчезнаха до края на деня.

На 4-о място в генералното класиране и на първа позиция сред автомобилите с един двигателен мост са Никола Мишев/Петър Сивов (Пежо 208 Rally4), а само на 2,3 секунди от тях са Динко Иванов/Чавдар Събев (Ситроен С2). Битката във втората половина на топ 6 в общото класиране обещава да е много интересна и утре, тъй като заемащите шестото място Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2) са само на 0,9 секунди от Динко Иванов и Чавдар Събев.

Утре рали „Стари столици” продължава с още 5 отсечки – по два пъти ще се карат „Пивовара” (12,66 км) и „Лозево (6,96 км), а за финала е запазена класиката „Валерий Великов” (9,59 км), която ще е и пауър стейдж.

Снимка: Ивайло Старчев/Фейсбук профил на Мартин Сурилов

Ощр от категория Спорт