Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot467462.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Теодор Кабакчиев разказва за третото място в Red Bull Romaniacs – Sportove
Намери ни
To Top

Теодор Кабакчиев разказва за третото място в Red Bull Romaniacs

Най-добрият български пилот в тежкото ендуро в мотоциклетизма Теодор Кабакчиев завърши трети в Red Bull Romaniacs, трети кръг от Световния шампионат по хардуер ендуро. 700 състезатели участваха в тежката надпревара в Румъния, където Кабакчиев за втора поредна година се качва подиума, той завърши втори в Карпатите през 2022 година.

“В първия състезателен ден започнах от 7-а позиция – разказа Тео пред сайта на основния си спонсор Еконт. – Движех доста добре.


В средата на състезателния ден започна страхотна буря. Изведнъж стана тъмно като нощ. Трудно се плаша от такива условия, но този път се уплаших истински. Заради стичащата се вода се подведох и слязох по едно много стръмно спускане. Оказа се, че въобще не съм на трасето. Върнах се по друг път и получих 30 минути наказание. Завърших на 7-а позиция от 45 човека, които се състезаваме в клас Gold. Все пак, знаейки колко е трудно и колко е дълго състезанието, имах надежда, че всичко може да се случи до финалния ден. Още на втория ден карах със страхотно темпо. Задминавах участник след участник и записах първо време за деня.

“Бяха ни предупредили, че третият ден ще бъде най-тежкият и най-дългият. Такъв ден е предпоставка за физическо и психическо изтощение. Не е лесно да издържаш на максимален пулс и на пълни обороти. Това са дните, в които можеш да направиш най-голяма разлика. Някои състезатели блокират. Бях уверен, че ако аз успея да преборя умората, мога да скъся преднината. Това и направих. Завърших втори в този състезателен ден. Намерих последни екстра сили да завърша първи на последния ден от състезанието, което ми донесе и подиума. Борбата беше наистина жестока и наваксах време, което беше на лимита. За много хора подиумът не изглеждаше реален. Но аз вярвам, че винаги има шанс и трябва да се раздавам на макс. И се радвам, че го направих.

“Следващото състезание е в Канада, четвърти кръг от Световния шампионат по хард ендуро. Моята цел е да видя България и Еконт на първото място, на най-горното стъпало. По пътя към върха се надявам да бъда добър пример за други български състезатели. Искам да знаят, че всичко е възможно и не трябва да се отказват от преследването на мечтите си.”

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558