Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot467304.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Националките U20 се спънаха на крачка от победата срещу Хърватия – Sportove
Намери ни
To Top

Националките U20 се спънаха на крачка от победата срещу Хърватия

Националният отбор на България за жени до 20-годишна възраст не успя да се справи с първия си опонент във фазата за разпределянето на позициите от 9-а до 17-а от група F на Европейското първенство в Дивизия „Б“, което се провжда в Крайова, Румъния. Представителният ни тим изгуби от Хърватия след 71:77 (20-19, 24-16, 7-19, 20-23) в един изключително драматичен сблъсък, който се реши буквално в последните секунди. Утре вечер националките ни ще срещнат Косово от 20:30 часа.

Вивиен Неясмик поведе състава на Хърватия към победата, като още в първата четвърт наниза голяма част от точките на своите.


В нейна помощ се притече и Лина Стрилич, за да дръпне още по-напред „шахматистите.“ Тогава обаче нашите изравниха резултата при 17:17, най-вече чрез добри отигравания на Микаела Дамянова и Виктория Иванова. България дори поведе след чудесни три точки от страна на Деана Стояновска и в края на частта се прибра с минимален аванс от 20:19.

Катя Некич бързо обърна везните в полза на своя тим с тройка в началото на втората част, но последваха минути на суша и за двете петици. Впоследствие хърватските състезателки отново грабнаха преднината, докато родните таланти не съумяха пак да се върнат в мача и да поведат – пак с чудесната игра на Иванова и помощта на Валентина Веселинова. По този начин българките се прибраха на почивката с почти двуцифрена преднина при 44:35.

„Шахматистите“ обърнаха резултата с гръм и трясък в началотот на третата част. Това се случи чрез много силно представяне на Ника Родек и Неясмик, но Иванова и Илияна Георгиева все пак успяха да върнат преднината в наши ръце при 49:47. Добрата игра на възпитаничките на Стипе Бралич не спря до изтичането на 10-те минути и така те поведоха при 51:54.

Финалният период започна доста равностойно, като и двата тима се гонеха – кош за кош. Въпреки това хърватските баскетболистки водеха, но защитата на България се представи блестящо на няколко пъти, а след това и в нападение Георгиева и Раня Абурая вкараха две важни тройки, за да върнат превеса в ръцете на своите при 66:63. Доминацията на „трикольорите“ обаче бе възпрепятствана от добри минути за Хърватия, а Неясмик съумя да обърне след три точки при 71:72. След това поредица от успешни наказателни удари спечелиха мача за тима.

От възпитаничките на Маргарита Маринкова най-силен двубой изигра Виктория Иванова с 25 точки, 7 борби и 5 асистенции. Илияна Георгиева се разписа с още 14 точки и 9 борби, а Микаела Дамянова отбеляза 11.

За „шахматистите“ най-резултатна бе Вивиен Неясмик с 28 точки и 8 борби, като след нея се наредиха Хана Мул с 20 точки и 7 борби и Ника Родек, която направи дабъл-дабъл от 10 точки и 12 борби.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558