Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot467300.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Отборите от четвъртото и петото ниво на футбола у нас ще могат да правят по седем смени – Sportove
Намери ни
To Top

Отборите от четвъртото и петото ниво на футбола у нас ще могат да правят по седем смени

Българският футболен съюз направи промяна в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2023/24, която касае аматьорските отбори от Четвърта и Пета лига или иначе казано областните групи. Става въпрос за увеличена бройка на разрешени смени от пет на седем, като целите са няколко.

През сезон 2023/2024 г. клубовете от Четвърта лига и пета ще имат право на 7 смени, разпределени в не повече от 3 прекъсвания по време на мач, а в протокола за срещата могат да фигурират до 9 резервни състезатели.


Промяната вече е сведена до клубовете на съвещанията, които се проведоха. Вчера такова беше направено в София-град, където има промени в структурите на първенствата. Днес това се случи и в Пловдив, където регионалната „А“ областна група е една от най-силните в страната.

Председателят на ЗС на БФС Пловдив Огнян Златков информира, че от новия сезон и отборите от четвъртото ниво на футбола ни ще бъдат част от регистъра на електронното първенство, което им позволява да вписват футболистите и треньорския щаб по електронен път и им осигурява допълнителни улеснения от административно естество. Същата новост беше оповестена и ден по-рано в столицата, като е изрично подчертано, че съставите в регионалните групи трябва да бъдат до 26 човека поради невъзможността от техническа гледна точка на софтуера и придържане към правилата за отборите от по горните нива на футбола.

Координаторът на пловдивската зона Атанас Узунов отправи препоръки към комплектоването на екипировката на клубовете от тази знакова за футбола в Югоизточна България аматьорска група.

По време на организационната среща бе изтеглен и жребият за новия сезон, който разпредели 20-те клуба в два потока по 10, и бяха уточнени датите от календара за провеждането на 18-те кръга от първия етап на първенството.

Недерижираният жребий разпредели в различни подгрупи двата пловдивски отбора, както и двата клуба от община Първомай – Градина и Борислав. На територията на община Садово ще се играят мачове и от двете подгрупи – Спартак Болярци се падна в Първа подгрупа, а Садово и Марица Милево ще се подвизават във Втора. Жребият обаче събра в Първа „А“ областна подгрупа всички тимове от община Калояново – Чернозем, Дълго поле и Житница. Регламентът за провеждането на шампионата остава непроменен, включително баражът между третия и седмия в крайното класиране на Първа и Втора група от втората фаза. Първенството в пловдивската „А“ ОФГ стартира през уикенда 19-20 август.

В София-град първенството ще се проведе в А група с 16 човека, а също така и в две Б групи – север и Юг. Северната група е с 9 отбора, а южната с 10.

Усилията на БФС като цяло са насочени в максимално доброто структуриране на аматьорските групи, за да се елиминират клубове без ясно финансиране, структура и добри терени в подножието на трета лига.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558