Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot466833.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шиникова с успешен старт в Барселона – Sportove
Намери ни
To Top

Шиникова с успешен старт в Барселона

Изабелла Шиникова стартира с победа на турнира по тенис на твърда настилка в Барселона, Испания с награден фонд 60 хиляди долара. Националката на България за „Били Джийн Къп“, която премина през квалификациите след два поредни успеха, надделя в първия си мач от основната схема над четвъртата поставена Ариане Хартоно от Нидерландия с 6:0, 6:7(5), 7:6(5) за 2 часа и 32 минути.

Шиникова спечели първия сет категорично и можеше да затвори мача, когато във втората част водеше с 6:5, но допусна пробив в 12-ия гейм, след което загуби и тайбрека. В третата част българката продължи да се срива и допусна веднага пробив, но се вдигна и доведе нещата до тайбрек.


Там Шиникова успя да поведе с 5:2 и вече се виждаше победеител, но съперничката ѝ успя да изравни. След това обаче българската тенисистка отново показа характер и спечели следващите две точки, с което и мача. С успеха Шиникова заработи 13 точки за световната ранглиста и 935 долара от наградния фонд, а в следващия кръг ще играе с представителката на домакините Ева Гуереро Алварес.

Друга националка Лия Каратанчева записа победа и загуба в квалификациите и не успя да достигне до основната схема.

По-късно тази вечер Шиникова и Каратанчева ще играят на двойки срещу водачките в схемата Деспина Папамихаил от Гърция и испанката Хеоргхина Гарсия-Перес.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558