Намери ни
To Top

Ювентус уреди безплатен трансфер на футболист с договор

Новият спортен директор на Ювентус Кристиано Джунтоли е постигнал голям успех на пазара, след като е успял да уреди привличането на играч без трансферна сума, независимо че той има договор за още един сезон. Според Calciomercato.com това е Факундо Гонсалес от Валенсия. Той е на 20 години, висок е 193 см, играе като централен защитник и това лято става световен шампион с Уругвай на Мондиала при младежи до 20 години.


Джунтоли е съумял да се споразумее с ръководството на Валенсия въпросният футболист да подпише веднага с Юве без трансферна сума, макар той да има контракт с испанците до 2024 г. За сметка на това в договора са предвидени бонуси за “прилепите” до 3-4 млн. евро, 20% от сумата при последваща продажба, като и правото Валенсия да има възможност първи да си откупи играча обратно, ако за него дойде оферта.

Договорът на самия Гонсалес със “старата госпожа” ще е до 2028 година. Освен това се очаква той веднага да бъде пратен под наем, като се спрягат потенциални дестинации като Верона, Дженоа и Сампдория.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол