Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot466438.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Колоната във Формула 1 се разтяга в неправилната посока – Sportove
Намери ни
To Top

Колоната във Формула 1 се разтяга в неправилната посока

Сезон 2023 предлага на феновете на Формула 1 пълна доминация на Ред Бул – Макс Верстапен и Серхио Перес спечелиха всички 12 състезания от началото на кампанията, като 10 от тези победи са за Макс.

Това, разбира се, няма как да се отрази положително на интереса към спорта, а освен това вече се появиха данни, че заради развитието на автомобилите следването им и изпреварванията стават по-трудно. И бройката изпреварвания намалява.

Анализът на представянето на отделните тимове на „Спа” през уикенда обаче показва, че има и още един интересен фактор, за който се говори от началото на годината. Разликите в представянето на тимовете се свиват и в средата на колоната битката е много оспорвана. Но на върха на подреждането разликите се увеличават.

На финала вчера Верстапен беше на 22,3 секунди пред Перес след 44 обиколки и без кола на сигурността, която да събере колоната. Фенандо Алонсо завърши пети, на 56,1 секунди, а 18-ят – Нико Хюлкенберг – на 110,4 секунди от Макс.

Така, разликата между 5-я и 18-я в класирането е по-малка от тази между първия и петия, т.е. колоната се разтяга, но в челото, докато в средата й остават малките разлики и сравнително изравнените възможности на отборите. А надеждите бяха за малки разлики и в челото, за да гледаме по-оспорвани състезания.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558