Намери ни
To Top

Ливърпул праща оферта за Мбапе, Реал Мадрид чака ход от негова страна

Ливърпул води преговори с Пари Сен Жермен за взимането под наем на звездата Килиан Мбапе, твърди „Мирър“. Мърсисайдци искат да се подсилят с френския национал в следващите 12 месеца до изтичането на договора му. По този начин ПСЖ ще получи някакви пари за нападателя, който не иска да удължи контракта си, а самият той ще играе, вместо да рискува да пропусне целия сезон. 

Както е известно, ПСЖ отчаяно се опитва да продаде Мбапе и прие офертата на Ал-Хилал на стойност 300 млн.


евро, но самият футболист категорично отказа да отиде в Саудитска Арабия. За шефовете на парижани това е сигурен знак, че той има договорка с Реал Мадрид да подпише като свободен агент на “Сантиаго Бернабеу” следващото лято. 

Мбапе винаги се е отнасял с голямо уважение към Ливърпул, а майка му дори е фенка на тима от “Анфийлд”. През годините Юрген Клоп няколко пъти е говорил с нападателя за негов евентуален трансфер в клуба, включително преди Мбапе да премине от Монако в ПСЖ. 

В същото време, EPSN съобщава, че Реал Мадрид планира да завърши трансфера на световния шампион до старта на сезона в Ла Лига на 15 август. На “Сантиаго Бернабеу” разчитат самият играч да направи първата крачка, с която публично да изяви желанието си да облекче екипа на кралския клуб. Мадридчани са готови и да чакат Мбапе още една година, но предпочитат да го привлекат още сега, макар да са наясно, че това би им струвало над 200 млн. евро.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол