Намери ни
To Top

Георги Сеганов: Пожелавам си да изиграем едно успешно европейско първенство и да се класираме на Олимпиадата

Мъжкият национален отбор на България води подготовка за предстоящото във Варна Eвропейско първенство и олимпийската квалификация. Разпределителят на тима Георги Сеганов заяви в интервю за BGvolleyball.com, че отборът е изминал труден период в Лигата на нациите, но сега се надява тимът да се представи успешно на европейското първенство във Варна.

– Как се чувстваш след тази кратка почивка?

– Благодаря, добре.


Да, малко беше 8-9 дни, но все пак взехме глътка въздух, не мислехме за волейбол. Сега с нови сили започваме подготовката.

– Твоето обобщение за Лигата на нациите?

– Тежък сезон. Но най-радостното е, че запазихме мястото си. Изпълнихме целта и това е много положително. Като цяло първият турнир бе много добър за нас.

– Как върви спойката между опитни и млади играчи?

– Със сигурност започнахме да се напасваме към системата, която налага Пламен Константинов. Това беше много важно – да се измине този труден период, за да може сега да правим съвсем леки корекции върху системата  и върху играта.

– Подготовката продължава във Варна, това мотивиращо ли е?

– Разбира се, че е мотивиращо. Не сме ходили във Варна от доста време. Там винаги играем силно благодарение също и на подкрепата на страхотната публика. Имаме един месец подготовка там, в който трябва да бъдем старателни и да даваме максимума в тренировъчния процес, за да може да сме в оптимално състояние в началото на европейското първенство.

– Събирате се в оптимален състава, Цветан Соколов се включва, ще промени ли нещо неговото присъединяване?

– Ще промени. Той е един от най-добрите диагонали в света. Но не трябва да разчитаме само на него, другите също трябва да поемат отговорност и да показваме това, което можем.

– Опитен играч като Тодор Скримов не е в състава, ще липсва ли?

– Да, определено. Не знам точно каква е ситуацията, но няма да бъде в състава. Но смятам, че с момчетата, които имаме в момента, както младите, така и по-опитните, ще дадат нужното.

– Като основен диригент на играта съжаляваш ли, че такъв играч като Матей Казийски не се включи в националния отбор?

– Разбира се. Смятам че за всеки български волейболист е мечта да играе рамо до рамо с Матей в един отбор.

– Коментар за групата на Европейското?

– Има отбори, които задължително трябва да победим. Словения и донякъде Украйна са основни съперници. Естествено първата цел е излизане от груповата фаза.

– Да преминем към клубното ти състояние, направи промяна завръщаш се в Турция?

– Да, връщам се в Турция, ще играя в отбора на Алания Беледийе Спор. Това е нов отбор в първата група, в който се изгражда обещаващ проект.

– Защо смени Полша с Турция?

– Защото там се чувствам добре. Харесва ми амбициозния проект, който в този клуб искат да направят.

– Какво си пожелаваш?

– Всички да сме здрави, да изиграем едно успешно европейско първенство и да се класираме на Олимпиадата.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол