Намери ни
To Top

Александър Везенков: Една част от мен искаше да остане

Най-полезният играч в Евролигата Александър Везенков дава първата си официална пресконференция като играч на Сакраменто Кингс. Това се случва днес в столичния хотел „Маринела“, където Спортист №1 на България за миналата година говори пред медиите. Пресконференцията се излъчва на живо в Sportal.bg и по Sportal TV.

В последните няколко седмици Везенков е в Ботевград, където традиционно води лятната си индивидуална подготовка. Както е известно, в началото на този месец бившият играч на Олимпиакос замина за кратко за САЩ, за да подпише тригодишния си договор с „кралете“ и да се превърне във втория българин в най-силната лига в света след Георги Глушков.

„С г-н Глушков решихме да направим тази пресконференция и да отделим обяд, за да отговорим на всички без да се създава някаква дискриминация. Със сигурност НБА  е трудно предизвикателство, но това е и една мечта, а аз продължавам да правя това, което правя всяко лято – да тренирам“, започна суперзвездата.

„Всичко започна през декември, когато помощник-генералният мениджър дойде – после дойдоха още 5, 6 човека. Сега като се запознах с повечето играчи видях, че те са земни. Помогнаха ми от първия ден и цялата организация е така направена – подобно на Олимпиакос, всички работят, за да се чувстват като отбор и като едно семейство. Тези неща помогнаха за моето решение. Правата ми преминаха през много отбори, през тези години само един път бях близо да премина в един от отборите. Аз много пъти съм казвал, че НБА е една мечта, но не исках да съм там просто, за да съм там, а исках да се развивам. Но до момента нищо не беше ясно, а това лято всичко беше ясно – какво те искат от мен. Трудно се разделихме с Олимпиакос, но всички го приеха, защото отивам не на нещо по-добро, а по-скоро на нещо по-голямо. Една част от мен искаше да остане.

Не мога да кажа, че съм избрал №7 заради феновете на Олимпиакос или заради Василис Спанулус, но номерът ми харесва и оставям на журналистите да си мислите.“

Ощр от категория Баскетбол