Намери ни
To Top

Джордан Хендерсън се сбогува с Ливърпул

Халфът на Ливърпул Джордан Хендерсън се сбогува с феновете на тима чрез видео клип в социалните мрежи, като потвърди напускането си след 12 години на „Анфийлд“ и трансфера си в Ал-Етифак от Саудитска Арабия. Бившият капитан на Ливърпул ще премине в саудитския клуб, който ще плати за правата му около 13 милиона паунда. 

„Трудно е да опиша тези 12 години с думи, а още по-трудно е да кажа „довиждане“. Ще бъда червен до последния си ден“, написа 33-годишният футболист в профила си в „Инстаграм“.


„Благодаря ви за всичко. Никога няма да сте сами“, добави британецът. 

Хендерсън пристигна в Ливърпул от Съндърланд през 2011 година и оттогава е изиграл 492 мача за „червените“ с 33 гола и 61 асистенции във всички турнири. Английският национал помогна на тима на Юрген Клоп да спечели първата си титла във Висшата лига след 30 години през 2020-а. Той беше капитан на Ливърпул и при спечелването на ФА Къп, Купата на лигата, Суперкупата на УЕФА, както при победата на финала на Световното клубно първенство. 

Хендерсън ще играе в тима на Ал-Етифак под ръководството на бившия си съотборник Стивън Джерард, който подписа тригодишен договор като треньор по-рано през този месец.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол