Намери ни
To Top

Аутопсията показа от какво си отиде знаковата фигура от пловдивския ъндърграунд Личкана

Ангел Личканов-Личкана, е издъхнал в следствения арест от инфаркт. Това сочи аутопсията, направена в Съдебна медицина Пловдив, научи от свои източници.

Припомняме, че смъртта на 56-годишният мъж втрещи хората, които го познават като здрав, як мъж, ежедневно трениращ и спортуващ

Завели сме три дела срещу прокуратурата и Главна дирекция Изпълнения на наказанията заради липса на медицинска помощ.


Исковете са за обезщетение на близките на стойност 600 000 лева, коментира пред медията ни адвокатът на Личканови – Стоян Донков.

Припомняме, че преди дни Личкана е почина, но в продължение на часове нито съпругата му Рени, нито дъщерята Христина,  знаеха за това, въпреки, че са звънели и ходели в ареста да питат за мъжа и баща си. Адвокат Стоян Донков също е получил отговор, че Личката е жив и здрав, когато се е обадил в ареста да пита за него, а се оказа, че часове преди това клиентът му е бил мъртъв.

За мен дали е бил предизвикан умишлено инфарктът, или не, си е чисто убийство. В деня на смъртта баща ми беше закаран в болница „Свети Иван Рилски“, аз бях там.

Въпреки че лекарят, който прегледа баща ми каза, че той незабавно трябва да остане в болницата, беше върнат в ареста и там си отиде, без да получи медицинска помощ, без да бъде извикана линейка. А дали някой му е помогнал да си отиде, е друг въпрос. Искам истината за смъртта на баща ми и ще я получа, каза и днес пред дъщерята на покойния Христина Личканова.

Адв. Стоян Донков и дъщерята Христина Личканова

Личката беше наследникът на братята Васил и Георги Илиеви в Пловдив. Той беше един от малкото оцелели хора от някогашния ВИС 2. Беше вкаран в ареста преди малко повече от месец заради обвинения, че е ударил шофьорка на кола и водач на автобус.
Ангел Личканов все още не е погребан.

Кристина ИВАНОВА,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ощр от категория