Намери ни
To Top

Трогателните послания на Дел Пиеро, Зидан, Платини, Капело, Киелини и други за 100 години Аниели в Юве

От Ювентус отбелязаха 100-годишния юбилей, откакто семейство Аниели са собственици на клуба по страхотен начин, посвещавайки цяла страница от официалния си сайт на това събитие. В нея са поместени точно 100 послания както на легендарни за клуба личности, така и на знаменитости от различни сфери, които са фенове на “Старата госпожа”. Предлагаме ви само част от посланията на важни фигури от миналото и настоящето на торинския гранд.

Джон Елкан

Това бяха 100 години на сърцебиене, победи, загуби, възраждания и абсолютна страст, предавана от поколение на поколение.


Да бъда част от това “черно-бяло” семейство, което е признато по целия свят, е сред най-големите радости в живота ми. Това е семейство, което посреща, подкрепя и разбира всеки с поглед, а също така споделя дълбока любов към отбор, който е дом за милиони като нас. За всички преживени приключения и за тези, които ще изградим заедно, мога само да благодаря с цялото си сърце. Сега и завинаги, форца Юве.

Алесандро Дел Пиеро

На тази ръка върху рамото ми (от заглавната снимка – б.р.) можеш да усетиш силата, подкрепата, отговорността да бъдеш част от Ювентус за сто години. Един век заедно, клубът и семейство Аниели. Има снимка, заснета на старото тренировъчно игрище, което особено ме свързва с Адвоката (Джовани Аниели – б.р.), когото познавах, както и д-р Умберто, от първите ми дни в Ювентус. В тези разговори и моменти видях отблизо какво означаваха и продължават да означават тези цветове за семейство Аниели. Аз съм фен на Ювентус и бях в Ювентус 19 години, като това ми даде възможността да бъда част от една велика история и да разбера какво означава тази любов, продължила един век. Защото това са истории, които не могат да свършат.

Зинедин Зидан

Юве! Много емоции: как да ни спомня за Адвоката, винаги внимателен към мен, неговите обаждания призори след спечелен мач, неговите появи на тренировките… светът спираше! Юве беше повече от просто едно семейство. Това беше матрица, в която наистина научих какво означаваше “съревнование” като играч и която ме изстреля в живота ми като мъж и семеен човек.

Мишел Платини

Не знаех за историята на семейство Аниели. Във Франция следях мачовете на италианските отбори, но не знаех нищо за президентите. Когато дойдох в Торино, открих реалност, която не беше просто около Ювеннтус и неговите успехи, но и около тези, които го ръководеха години наред с една и съща фамилия: Аниели. Опознавайки Адвоката и неговия браг Умберто, това ме накара да осъзная важността и значимостта на уникална династия, свързана към клуба, както и пленителната история, изпълнена с персонажи с големи харизма и компетентност, същевременно уважаващи семейната традиция. За мен това бяха красиви и незабравими години.

Масимилиано Алегри

Да бъда част от Ювентус е емоция, която усещам всеки ден години наред. За мен е чест да водя този клуб, да гледам как се развиват младите таланти, да постигам целите на терена, да печеля трофеи и да нося радост на феновете. Това е преживяване, което остава с теб за цял живот и в което семейство Аниели винаги е успявало да придаде усещане за едно дискретно, но постоянно присъствие.

Антонио Конте

Семейството Аниели-Юве е с неразрушима връзка и епична история. Дълга, очарователна и печеливша новела за живота и спорта, която никога не престава да вълнува и удивлява. Горд съм да бъда част от тази история.

Фабио Капело

Каква тръпка беше да нося фланелката на Ювентус! Да играя пред Адвоката, който имаше едно лудо очарование, аз след това и вълнението от първото ми Скудето… Междудругото, за мен Скудетата са 38. Спечелихме ги, доминирайки всички заедно. Форца Юве!

Джорджо Киелини

Ювентус е история, страст, гордост, саможертва и триумф. Ювентус е семейство. Ювентус е над всичко и всички завинаги.

Марко Тардели

Моят Ювентус. Най-добрите години на нашите животи. Приветливи, изискващи и горделиво уникални. Незабравими времена, също като своите основни фигури. Каква носталгия за изтънчената ирония на Адвоката, който можеше да ти възвърне куража с шега, както и нежната, но непреклонна коравост на строгия, но справедлив баща Бониперти. Семейство, което не те изоставя дори когато решиш да полетиш другаде. Това телефонно обаждане от Джани Аниели в деня на представянето ми в Интер: “Помни, че винаги ще бъда насреща за теб…” Това продължава да ме изпълва с гордост години по-късно.

Фабрицио Раванели

Аз съм сред малцината късметлии, които получаваха обаждания рано сутринта от Джовани Аниели, който искаше да говори за Ювентус. Аз споделях същата страст като него. Ювентус и семейство Аниели са едно цяло, което за мен е неделимо.

Морено Торичели

100 години президенство… 100 години на страст и победи, в които изграждате този стил, за който целият свят ни завижда. С вашата лекота вие ме накарахте да разбера чувството на принадлежност, на отговорност към всички наши последователи и на културата да работим за това винаги да гоним най-големите цели. Чест е, че споделям с вас част от тези 100 години.

Фабио Мирети

Осемгодишно дете пристига във Виново за първи път и носи черно и бяло, след това го носи за още една година и за още една. Докато не стигне до втория отбор и след това, невероятно, в една неделя по обяд през март това дете излиза на “Алианц Стейдиъм” като титуляр, носейки тези цветове отново и отново, но фланелката е на първия състав. Тук, Ювентус за мен е цялото това прекрасно приключение, мечтата на едно осемгодишно дете, която сега изживявам с широко отворени очи.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол