Намери ни
To Top

Еди Джордан праща Пиастри при Верстапен в Ред Бул

Бившият собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан засипа с похвали дебютанта на Макларън Оскар Пиастри, който записа второ поредно силно състезание – 22-годишният австралиец постигна две поредни класирания в топ 5 – на “Силвърстоун” и на “Хунгароринг” вчера.

“Пиастри успя да привлече вниманието ми – обясни ексцентричният ирландец пред talkSPORT. – Оскар никога не е карал на “Хунгароринг”, може би веднъж в малките формули и сега се класира на втора редица в квалификацията и се бори страхотно с Макс. Трябва да следим внимателно къде ще отиде, тъй като той има качества да стане голяма звезда, той ще е един от пилотите, които в бъдеще ще се борят с Верстапен.


Джордан уточни, че ключовият фактор за бъдещ трансфер на Пиастри от Макларън в Ред Бул е мениджърът му Марк Уебър. Австралиецът кара за Ред Бул от 2007 до 2013 и има решаваща роля за това Пиастри да стане титуляр във Формула 1 този сезон.

Пиастри записа поредни титли във Формула 3 и Формула 2, но миналата година остана резерва в Алпин, тъй като тимът предпочете да задържи Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Но през лятото стана ясно, че Алонсо отива в Астън Мартин, Алпин обяви, че Пиастри ще е титуляр през 2023, но австралиецът отказа и по-късно стана ясно, че Уебър се е договорил с Макларън за мястото на Дениъл Рикардо.

“Не се учудвайте, ако се освободи място в Ред Бул, където Марк караше преди, Пиастри да се окаже фаворит за това място. Не виждам как Рикардо ще се върне в Ред Бул, там обикновено не гледат назад, а само напред. Ако има промяна в Ред Бул, Марк ще атакува с Пиастри.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт