Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot464454.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Норис: Бях прецакан в първия завой – Sportove
Намери ни
To Top

Норис: Бях прецакан в първия завой

За второ поредно състезание Ландо Норис финишира на втората позиция и по този начин валидира прогреса на Макларън от последните няколко състезание.

След финала британецът заяви, че е в началото е трябвало да се бори и е бил прецакан в първия завой, в който бе изпреварен от съотборника си Оскар Пиастри. Впоследствие Норис успя да прескочи австралиеца при първите спирания в бокса и да финишира втори зад победителя Макс Верстапен.

В последните обиколки Норис бе пресиран от втория пилот на Ред Бул Серхио Перес, който настигаше пилота на Макларън. Темпото на мексиканеца в заключителните километри обаче спадна, което позволи на Норис да задържи втората си позиция.

„Трудно състезание. Не беше лесно, особено с Чеко, който ме настигаше накрая, но за щастие нямаше достатъчно темпо, за да ме догони. Доволен съм. В началото трябваше да се боря. Бях леко прецакан в първия завой. Още един подиум за мен и Макларън, което е страхотно“, обясни Норис.

Попитан дали скоро Макларън ще може да се бори за победите, Норис подчерта, че за момента Ред Бул и по-специално Макс Верстапен са много бързи, за да бъдат победени без чрезвичайни обстоятелства.

„Те (Ред Бул) са много бързи. Освен ако не допуснат грешка или не се случи нещо няма да ги бием. Мисля, че за момента сме доволни с прогреса, който направихме. Преди пет състезания едва излизахме от Q1, а сега се борим за полпозишъни и подиуми. За сега това ни стига. Нашето време ще дойде по-късно през годината“, закани се британецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558