Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot464190.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рикардо: Отново усетих удоволствието от карането – Sportove
Намери ни
To Top

Рикардо: Отново усетих удоволствието от карането

Дениъл Рикардо се класира на 13-то място в своята първа квалификация след завръщането си във Формула 1 като пилот на Алфа Таури. В квалификацията за утрешната Гран При на Унгария австралиецът изпълни най-важната си цел днес, а именно да победи съотборника си Юки Цунода, който дори не стигна до вторите 15 минути на сесията за място.

След нея Рикардо заяви, че в хода на сесията отново е усетил удоволствието на карането на болид от Формула 1, което му липсваше в края на миналата година.


Той също така сподели, че е бил спокоен преди първата си квалификация след сравнително дългото му отсъствие от спорта.

„Резултатът не е всичко, но за мен беше важно при завръщането ми да се почуствам комфортно. Просто да си върна насладата. Усетих това по време на теста миналата седмица, което беше успокоително.

„Усетих удоволствието отново и търсех точно това при завръщането ми. Отново беше забавно. Бях спокоен преди да се кача в колата преди квалификацията. Беше приятно да натисна колата с нови гуми и малко гориво“, каза Рикардо.

Австралиецът също така сподели и своите очаквания за утрешното състезание и каза дали ще може да се бори за точки в него.

„Трудно е да кажа. Най-дългата ми серия беше осем обиколки, така че не знам достатъчно за колата с повече гориво и по-стари гуми. В тази ситуация ще науча повече неща за колата, с повече гориво и по-стари гуми винаги е по-сложно. Така че за мен утре по-скоро ще е за учене. Ще бъде страхотно да спечеля точки, но за сега въртенето на обиколки и ученето вършат работа“, обясни австралиецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558