Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot464144.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Денис Хаугер с доминантна победа в спринта на „Хунгароринг“ – Sportove
Намери ни
To Top

Денис Хаугер с доминантна победа в спринта на „Хунгароринг“

Денис Хаугер спечели своята втора победа за сезон 2023 във Формула 2, след като триумфира в спринтовото състезание на пистата „Хунгароринг“. За норвежеца това е първи успех от спринтовата надпревара в Мелбърн в началото на април.

Пилотът на МП Моторспорт стартира от втората позиция и с едни перфектни първи метри успя да поведе още в спирането за първия завой.


След това той беше практически недостижим за своите съперници и завърши на 4.2 секунди пред Аюму Иваса, който се пребори за второто място и записа най-бързата обиколка в последния тур, за да си заслужи и бонус точката.

Подиумът днес допълни Оли Беарман, който проведе един страхотен дуел с Тео Пуршер в хода на цялата дистанция от 28 обиколки. Британският пилот на Према бе изпреварен в края на виртуалната кола на сигурността в 13-я тур, но запази самообладание и издебна правилния момент, за да си върне позиция.

Той стори това с едно доста късно спиране за първия завой в 26-та обиколка. Този ход на Беарман не остави шанс на Пуршер да го контрира, като за французина остана четвъртото място днес. В точките влязоха още Джехан Дарувала, стартиралия първи Куш Майни, Виктор Мартинс и Исак Хаджар. Водачът в генералното класиране Фредерик Вести остана на крачка от зоната на точките, след като финишира девети.

Въпреки втората си поредна нула датчанинът остава начело в общото подреждане, в което с актив от 135 точки той води със само едно пред Пуршер. Тройката с пасив от 15 пункта допълва вторият от днес Иваса. С победата си днес Хаугер се изкачи на осмата позиция с актив от 70 точки.

Десетият кръг за сезон 2023 във Формула 2 приключва утре с основното състезание, което ще стартира в 11:05 часа и ще бъде с продължителност от 37 обиколки. Както винаги основната надпревара ще включва едно задължително спиране в бокса за смяна на четири гуми.

От полпозишъна утре ще стартира Джак Дуън, който беше над всички във вчерашната квалификация. До австралиеца на първата редица ще се нареди Мартинс, а двамата водачи в класирането Вести и Пуршер ще поделят втория ред.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558