Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot463926.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Рованпера излезе начело в рали „Естония” – Sportove
Намери ни
To Top

Рованпера излезе начело в рали „Естония”

Световният шампион Кале Рованпера (Тойота) завърши начело първия ден от рали „Естония”, 8-и кръг от сезон 2023 в WRC. Финландецът, който спечели в Естония последните две години, цял ден преследва Тиери Нювил с Хюндай, въпреки че стартира първи по отсечките и чистеше пътя за съперниците си.

Първите три сутрешни отсечки бяха спечелени от Ойт Танак (Форд М-Спорт), който стартира с 5 минути наказание и до обяд води битка, за да влезе в топ 20 на генералното класиране.

До обедния сервиз авансът на Нювил начело на класирането беше 6,8 секунди, но при вторите минавания на етапите Кале мина напред и поведе в „Муствее 2” – шестата отсечка от началото на ралито и пета за днес. Но до края на деня, който включваше над 133 състезателни километра Рованпера успя да вземе само 3 секунди аванс пред Нювил.

Трети днес завърши Есапека Лапи (Хюндай), който остана на 12,2 секунди от Рованпера, но успя да свали от последното място на подиума Елфин Еванс (Тойота), като разликата между двамата е едва 1,9 секунди в полза на финландеца. Близо до тази битка е и петият в класирането Теему Сунинен (Хюндай), който в първия си старт с корейския Rally1 автомобил е на 19,7 секунди зад Еванс.

Лидер в WRC2 е миналогодишният победител Андреас Микелсен (Шкода), който е 8-и в генералното класиране и има аванс от 6,7 секунди пред Гас Грийнсмит (Шкода). Ранният лидер в WRC2 Оливър Солберг спря в петата отсечка след удар, който повреди окачването на колата му.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558