Намери ни
To Top

Селекционерът на Австрия: Гледаме уверено към двубоя ни с България

Селекционерът на австрийския национален отбор Крис О’Шей сподели очакванията си за утрешния двубой срещу България от третата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. Наставникът на австрийците се надява отборът му да се държи равностойно до края и да спечели двубоя с малко късмет.

“Гледаме уверено към първия ни мач с България. Очакваме тежък физически сблъсък срещу отбор, който ще се опита да се реваншира за загубения си двубой с Норвегия.


Трябва да бъдем готови за физически баскетбол и висока интензивност още от самото начало. Ако бъдем единни в защита, контролираме борбите и движим топката добре в нападение, то тогава ще имаме шанс да държим мача равностоен до края. Надявам се с малко късмет да спечелим. Очаквам да влезем в двубоя с голяма доза енергия и да представим гордо австрийския баскетбол”, сподели О’Шей.

Плеймейкърът на тима Себастиан Каферле също изрази мнение за предстоящия дуел.

“Гледахме мача между България и Норвегия. Направихме си анализите и се подготвихме добре за България. Ще бъде много важно да играем отборно и да отговорим на физическата им игра. Трябва да им отнемем предимствата”, добави Каферле.

България приема Австрия утре от 18:00 часа в зала “Арена Ботевград”. “Лъвовете” на Росен Барчовски са задължени да спечелят срещата, след като загубиха първия мач от Норвегия с 80:86.

Ощр от категория Баскетбол