Намери ни
To Top

Продължава записването за нови отбори в НАЛБ

Продължава записването за нови отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за предстоящия сезон 2023/2024!

Поради големия интерес записването за нови отбори стартира още на 11.05.2023 година (ТУК може да откриете информация по темата). Крайният срок за записване на нови отбори е 12 Август 2023 година, 22:00 часа.

View this post on Instagram

A post shared by НАЛБ (@nalb.


bg)

Към момента процедурата е изключително опростена. Всеки желаещ нов отбор, който иска да бъде част от първенството на НАЛБ за сезон 2023/2024, трябва да подаде заявка за участие.

“След като през сезон 2022/2023 48-те участващи отбора в първенството на НАЛБ бяха разпределени неравномерно (в първа дивизия – 7 отбора, във втора – 13, в трета и четвърта – по 14), от НАЛБ ще положим допълнителни усилия форматът да придобие вида си от предходните години – с по 12 отбора във всяка от първите 3 дивизии и с потенциално различен брой само в четвърта.

Искаме да уверим всички настоящи и бъдещи участници, че няма да се откажем от пътя, по който сме поели. Няма да се откажем да правим нещо въпреки цялата система. Продължаваме да следваме концепцията си и да правим всичко възможно всеки мач да се превръща в баскетболен празник, организацията да е на високо ниво, всичко да е коректно, правилно, принципно и прозрачно, а и на участниците да се предоставят оптимални условия. Баскетболът заслужава нещо много повече от действителността, в която се намира. Правим и ще продължаваме да правим всичко възможно НАЛБ да е свежият въздух в българския баскетбол. Ще продължим да даваме всичко от себе си и да предаваме любовта към играта нататък, а мероприятията на НАЛБ да бъдат истински празници, изпълнени изцяло с положителни емоции и за деца и подрастващи. Искаме и да обясним, че ние нямаме нищо против която и да е баскетболна организация, в която ръководителите се опитват да правят нещо в името на баскетбола. НАЛБ не е ничия опозиция. НАЛБ обаче се разграничава от „системата“, довела любимия ни спорт до това ниво. Действията ни ще продължат да бъдат изцяло в положителна посока.

Използваме възможността да благодарим за всички поздравления за завършващия сезон!”, пишат от НАЛБ.

Ощр от категория Баскетбол