Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot463782.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Станислав Григоров и Иван Йорданов ще гребат във финал C на Световното първенство за младежи в Пловдив – Sportove
Намери ни
To Top

Станислав Григоров и Иван Йорданов ще гребат във финал C на Световното първенство за младежи в Пловдив

Станислав Григоров и Иван Йорданов не успяха да се класират за полуфинал в дисциплината двойка скул лека категория на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив. 

Българските състезатели завършиха на последната пета позиция в своя втори репешаж, в който първите три лодки получават правото да продължат напред сред най-добрите 12. Така двамата ще гребат във финал „C“ – в битка за разпределение на местата от 13-о до 18-о.

Григоров и Йорданов заеха пето място в своята втора серия във вчерашния ден и днес трябваше да участват в репешажите, в които стартираха добре в пети коридор, но постепенно изостанаха и не успяха да се преборят за някое от първите три места в конкуренцията на двойките от Турция, Португалия, САЩ и Бразилия.


Победител в репешажа стана тандемът от Португалия, който измина дистанцията от 2000 метра за 6:40.37 минути, а вторa финишира двойката от Бразилия на 2.25 секунди зад лидерите. Трети завърши тимът на Турция, а Станислав Григоров и Иван Йорданов пресякоха финалната линия с изоставане от 11.45 секунди от победителите.

Финал „С“, в който ще участват българските състезатели, е в събота от 9:05 часа.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558