Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot463017.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Aтлетик Билбао иска да си върне Лапорт от Ман Сити – Sportove
Намери ни
To Top

Aтлетик Билбао иска да си върне Лапорт от Ман Сити

Атлетик Билбао сериозно се интересува от възможността да си върне защитника Аймерик Лапорт от Манчестър Сити, съобщава “Relevo”.

29-годишният бранител премина през 2018 г. именно от баските в Манчестър Сити за рекордната и за двата клуба по онова време сума от 57 млн. паунда


.

През изминалия сезон обаче Лапорт обаче бе основно резерва, като първоначално се възстановяваше от операция на коляното. Той изигра едва 24 мача за “гражданите”, като в елиминациите в Шампионската лига записа едва 24 минути, като се заговори, че отношенията им с Пеп Гуардиола са доста обтегнати.

Атлетик Билбао е напълно наясно, че много трудно ще върне футболиста на “Сан Мамес”, още повече че интерес към Лапорт има от клубове като Арсенал, Тотнъм и Астън Вила.

Самият футболист сякаш също е склонен да напусне и да отиде в тим, в който ще играе редовно, особено ако се осъществи трансфера на Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг в Ман Сити, което би направило ситуацията на испанеца още по-сложна.

Лапорт не би имал нищо против да се завърне в Испания и по-конкретно при баските, при които прекара 6 години. Атлетик Билбао пък търси нов централен защитник след напускането на Иниго Мартинес в посока Барселона. Самият Лапорт също е все по-отворен към тази възможност, а и от Ман Сити биха предпочели да не го продават на конкурент в Премиър лийг. Все пак той няма да бърза с евентуалния си трансфер и ще преценява още опциите си.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558