Намери ни
To Top

В Ювентус вече са вдигнали мерника на Алегри, искат силен старт на сезона

Сезонът в Серия „А“ все още е далеч, но напрежението върху треньора Масимилиано Алегри вече започва да се трупа. Наставникът има какво да доказва пред шефовете на клуба след като през миналия сезон завърши без спечелен трофей. През кампанията не веднъж и два пъти имаше спекулации, че специалистът може да бъде уволнен, но тогава той запази поста си. Сега обаче ръководството може и да не е толкова благосклонно към него, ако отборът не стартира кампанията силно с поредица от победи и добри игри, твърди „Гадзета дело Спорт“.


Алегри има договор с Юве за още две години. В момента обаче без работа са Антонио Конте и Лучано Спалети, така че, ако „старата госпожа“ не се представя на нужното ниво в началото на новия сезон, шефовете на „бианконерите“ имат опции, към които да се насочат за заместник на Алегри. 

В момента 55-годишният наставник е получил доста голяма свобода в клуба, като лично отговаря за селекцията. Негови са решенията торинци да се разделят с легендата Леонардо Бонучи и да опитват да заменят Душан Влахович с доста по-възрастния Ромелу Лукаку. Всичко това увеличава очакванията, съответно и напрежението върху треньора, от когото ще се очакват сериозни резултати и трофеи.

Програмата на Ювентус за новия сезон не е от най-лесните. На старта торинци гостуват на Удинезе, а в първите 10 кръга имат няколко доста тежки сблъсъци с Лацио, Аталанта, Торино и Милан.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол