Намери ни
To Top

Челси привлече бразилски талант

Челси обяви привличането на бразилския талант Анхело Габриел. 18-годишниото крило пристига на „Стамфорд Бридж“ от Сантос. Лондончани не обявиха трансферната сума, но се говори, че тя е 13 милиона паунда.

„Роденият в Бразлия 18-годишен футболист пристига на „Стамфорд Бридж“ с доста натрупан опит зад гърба си.


Той вече има 129 мача за Сантос във всички турнири. Той играе с ляв крак, но често бе използван по дясното крило в Сантос, като се превърна в най-младият играч в шампината на Бразилия, след като дебютира срещу Флуминензе още докато бе на 15 години и 308 дни. През април 2021 г. той отбеляза и първия си гол в срещата срещу Лоренсо за Копа Либертадорес, като така стана и най-младият футболист, разписвал се в този турнир. Иначе той има още 4 попадения и 10 асистенции за Сантос. Добре дошъл в Челси, Анхел“, написаха от клуба.

Младокът се очаква всеки момент да се присъедини към клуба и да вземе участие в предсезонното турне в САЩ. Интерес към него имаше и от Барселона, но от Челси успяха да надцакат каталунците и да спечелят битката за подписа му.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол