Намери ни
To Top

Роналдо влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-добре платения спортист

Звездата на националния отбор на Португалия и на световния футбол Кристиано Роналдо е включен в Книгата на рекордите на Гинес като най-добре платения спортист за 2023 година, съобщават от организацията. „За първи път от 2017 година (и за трети общо) Кристиано Роналдо оглави класацията на „Форбс“ за най-добре платените спортисти в света, като държи световния рекорд на Гинес за най-висок годишен доход сред спортистите през 2023 година“, се казва в съобщението.

Според списание „Форбс“, рекордните доходи на Роналдо за годината възлиза на 136 милиона долара, от които 46 милиона са спечелени на футболния терен, а 90 милиона – извън него. Португалецът премина през януари в тима на Ал-Насър от Саудитска Арабия.


На второ място в класацията е световният шампион с тима на Аржентина Лионел Меси, чийто годишен доход е 130 милиона долара. Французинът Килиан Мбапе допълва челната тройка с приходи от 120 милиона долара. Четвърти е звездата на Лс Анджелис Лейкърс и НБА ЛеБрон Джеймс със 119 милиона долара, което е рекорд за най-високи годишни приходи за баскетболист. На пето място е боксьорът Сол Алварес със 110 милиона долара.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол