Намери ни
To Top

Луис Енрике посочи за проблем на ПСЖ от миналия сезон, с който ще се бори

Новият старши треньор на Пари Сен Жермен Луис Енрике ще се постарае веднага да се справи с една слабост, която тимът демонстрира през миналия сезон. Става дума за пропуснатите точки при домакинствата, в които отборът, воден от Кристоф Галтие, не беше толкова убедителен. Парижани не спечелиха 6 от 19 срещи от Лига 1 на своя терен, като в четири от тези случаи допуснаха загуби. По тази причина съставът се нареди на четвърта позиция, ако се гледат само домакинствата.


Като цяло обаче ПСЖ стигна до титлата.

“През миналия сезон тимът загуби доста точки вкъщи – заяви Енрике. – На практика трябва да сме непобедими у дома. За да постигнем това обаче, се нуждаем от подкрепата на нашите запалянковци. Знаем, че преди да поискаме нещо от тях, трябва да знаем как ще им се отблагодарим. Нужно е да да ги накараме да искат да ни подкрепят и да харесват футбола ни”.

Днес испанецът говори на церемонията по откриването на новата база на Пари Сен Жермен. Дори самият той живее там засега, докато се премести в постоянния си апартамент.

Бившият селекционер на “Ла Роха” напомни за амбицията си да накара тима да показва красив и резултатен футбол. “Смятам, че всеки, който е наблюдавал водените от мен отбори, знае какви са идеите ми за играта. Очевидно е, че съм треньор, който залага на атаката. Аз и екипът ми искаме отбор, който да напада от първата минута и да не стои само в защита”, добави Енрике.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол