Намери ни
To Top

Алкарас: Няма приятели, когато играеш на четвъртфинал на „Уимбълдън“

Мачът беше обявен за „Битка на 20-годишните“, но водачът в основната схема Карлос Алкарас успя да се справи с приятеля си от детинство Холгер Руне и стигна до полуфинал на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“. Но макар и да са връстници, Алкарас вече има сериозно предимство пред датчанина Руне, тъй като е в подножието на финала на „Ол Ингланд Клъб“ в Лондон, а също така вече спечели една титла от Шлема. 

„За мен е невероятно! Мечта, откакто започнах да играя тенис. Мечта да играя на полуфинал на “Уимбълдън”.


Играя на страхотно ниво. Не очаквах самият аз да играя така добре и то на настилка, която не би трябвало да ми е удобна. За мен това е лудост“, радваше се Алкарас след успеха в три сета над Холгер Руне, който въпреки всичко спечели доста аплаузи от публиката. 

„В началото на мача бях наистина нервен. Все пак е четвъртфинал на “Уимбълдън”, а и още повече срещу Руне“, каза испанският талант, който вече има 12 титли в доста късата си като времетраене кариера. 

„А Руне е някой на същата възраст като мен, който играе на страхотно ниво. Беше ми трудно да се сборя с него, така поне си мислех преди мача. Но щом стигнеш до четвъртфиналите, няма приятели. Трябва да си фокусиран върху себе си и мисля, че се справих страхотно в тази част“, завърши Алкарас.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис