Намери ни
To Top

Везенков и компания може да започнат сезона в НБА без звездата си

Една от големите звезди на Сакраменто Кингс – Домантас Сабонис, може да пропусне началото на сезона в НБА. Литовският център се е подложил на операция на палеца на дясната ръка  – контузия, която го притесняваше още от миналия декември насам. Той обаче прецени да превъзмогне болката и да довърши кампанията без да се подлага на хирургическа намеса.

Все още обаче не е ясно дали Сабонис ще бъде напълно възстановен за началото на сезона в НБА, който ще започне на 25 октомври.


Също така той категорично отпада от сметките на Литва за предстоящото Световно първенство в Япония, Индонезия и Филипините. Новината за операцията на Сабонис обяви селекционерът на балтийците Казис Максвитис.

“Основните фактори около присъствието на Домантас в състава бяха неговият договор и здравето му. Той се опита да се възстанови без да се подлага на операция, но не се получи и поради това загуби доста време. След операцията нещата ще отнемат още повече време”, заяви Максвитис.

През миналия сезон в НБА Сабонис записа средни показатели от 19.1 точки, 12.3 борби и 7.3 асистенции в 79 двубоя в редовния сезон. Той помогна на “кралете” да се класират за плейофите за първи път от 16 години насам.

Ощр от категория Баскетбол