Намери ни
To Top

Агуеро е Левандовски в Англия, но не би дори Марто Петров! Почести за аржентинеца (видео)

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро направи всичко възможно да повтори упражнението на колегата си от Байерн Робърт Левандовски, но не успя да задмине дори рекорда на Мартин Петров за Волфсбург. Аржентинската звезда на „гражданите“ наниза пет гола за 20 минути във вратата на Нюкасъл за победата с 6:1, след като губеха в резултата до 42-ата минута.

Припомняме, че Левандовски задмина рекорд на Мартин Петров от 2004 г., когато българинът вкара четири пъти за 17 минути за Волфсбург срещу Майнц и бе наречен от германците „Сина на вятъра“.


Играчът на Байерн пък, преди десетина дни, вкара 5 гола в рамките на 9 минути именно на Волфсбург.

Тогава аржентинският стрелец вкара първото си попадение, а до 62-ата минута вече имаше пет гола на сметката си. Шестият протоколен гол бе дело на Кевин де Бруйне.

Нюкясъл откри в 18-ата минута на срещата чрез Александър Митрович.

Агуеро обаче се развихри и сам ги разгроми в 42-ата, 49-ата, 50-ата, 60-ата и 62-ата. Де Бруйне развали серията му с гол в 53-ата минута.

Манчестър Сити излезе временно на първо място в класирането на Висшата лига с 18 точки, а Манчестър Юнайтед е с 16. „Червените дяволи” обаче имат мач по-малко. Нюкасъл остава закотвен на дъното с 3 точки.

 

Ощр от категория Тема на деня