Намери ни
To Top

Георги Татаров: Радвам се, че имам възможността да израствам с всяка година

Младежкият национал Георги Татаров продължава кариерата в тима от френската Лига А Нарбон. Там Татаров, който може да играе и като посрещач, и като диагонал, ще бъде съотборник с друг национал – Николай Колев. През изминалия сезон Татаров игра за турския Алтекма (Измир), с който завърши на 12-а позиция в класирането.

Волейболистът, който в момента е с националния младежки тим до 21 години на Световното първенство в Бахрейн, отдели време за кратко интервю за BGvolleyball.


com
. Какво сподели той, ще разберете от следващите редове:

– Как се стигна до трансфера ти в Нарбон?

– Като цяло избрах отбора заради треньора, тъй като той имаше голям интерес към мен за втора година подред. Само добри отзиви съм чувал за него, също така е доста амбициозен.

– От едно силно първенство в друго такова – как се чувстваш?

– Радвам се, че имам възможността да играя в добри първенства и да израствам с всяка изминала година.

– Ставаш съотборник с Николай Колев, разговаряли ли сте преди да подпишеш?

– Не сме разговаряли преди, но ще имам възможността да играя с център като него на добро ниво. Радвам се, че има още един българин в отбора.

– Имаше ли наблюдение над първенството преди това?

– Не съм следял много подробно първенството, но съм чувал много хубави неща. 

– Амбициите ти с новия ти тим?

– Амбициите са ми на първо място да бъдем сплотени като отбор, а след това и да покажем добра игра и да направим подобаващо класиране.

– Равносметката ти за изминалия сезон?

– Класирането не беше това, което всички искахме. Мога да кажа, че със сигурност ми помогнаха мачовете срещу силните отбори и играчи в първенството. 

– Стартира световното първенство до 21 години, какво си пожелаваш?

– На първо място си пожелавам да сме здрави. Смятам, че колективът, който изградихме през годините, ще ни помогне много на това световно. Пожелавам си най-накрая да успеем да спечелим първенство на такова високо ниво.

Ощр от категория Волейбол