Намери ни
To Top

Новият шампион в UFC: Работех като Uber шофьор преди да спечеля титлата

Новият шампион на UFC в категория муха Алешандре Пантоя разказа за трудностите по пътя му към спечелваното на титлата в най-елитната ММА организация в света. Бразилецът надделя над Брандън Морено на събитието UFC 290 миналия уикенд и така се превърна в новия властелин при 57-килограмовите. В епизод на „The MMA Hour“ след битката той разказа за периода през COVID пгандемията, в който му се е наложило да работи като шофьор във Флорида, за да свърже двата края, докато се подготвя за битка в UFC. Нещо повече – Пантоя е трябвало да изпрати жена му и децата му обратно в Бразилия, тъй като не е изкарвал достатъчно пари, за да ги издържа.


“…..след това спечелих битката с Манел Капе и използвах парите за първа вноска по къщата и да върна семейството ми обратно при мен във Флорида. Жена ми чистеше къщи, а аз карах Uber, защото нямахме пари. Ако трябва, ще го направя отново. Не става въпрос само за мен, а за жена ми и двете ми момчета”, споделя шампиона.

В следващия си двубой Пантоя печели бонус от 50 000 долара за успеха над Брандън Ройвал.

“Една седмица преди двубоя с Ройвал се разболях, докато доставях храна с Uber Eats. Бях изплашен, защото ако бях заразен с COVID, нямаше как да се бия и да си платя сметките. Когато минах кантара, благодарих на Бог, защото бях не само болен, но и с разкъсани връзки на коляното. Въпреки това, се бих и след като ми платиха, знаех, че имам достатъчно за още шест месеца. С бонуса можех да се подложа на операция и да отделя няколко месеца за възстановяване”, разкрива бразилецът.

Пантоя заяви пред Ариел Хелуани, че е готов да даде реванш на Морено. Двамата сътвориха истинско зрелище на UFC 290 и си заслужиха по 50 000 долара допълнителна премия.

Ощр от категория Бойни Спортове