Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot460943.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шумахер: В Ред Бул вече са решили за Де Врийс – Sportove
Намери ни
To Top

Шумахер: В Ред Бул вече са решили за Де Врийс

Според Ралф Шумахер ръководителите на Ред Бул вече са взели своето решение за бъдещето на Ник де Врийс, който е едно от големите разочарования на сезон 2023 във Формула 1.

Нидерландският пилот е в своя първи пълен сезон в шампионата, но представянето му и грешките, които допуска в тренировките, квалификациите и състезания бързо го вкараха в черния списък на доктор Хелмут Марко. Формата на Де Врийс е разочароваща на фона на опита, който той има от състезанията в различни шампионати, включително Световният шампионат за издръжливост (WEC) и Формула Е, където си спечели славата на един много бърз пилот, който рядко допуска неточности.

През последните седмици се появиха слухове, че Де Врийс ще бъде заменен от Дениъл Рикардо още преди края на сезона, а според информацията на Шумахер решението това да се случи вече е взето.


Единствената въпросителна е дали смяната да се случи преди или след лятната пауза. До нея остават само две състезания (Унгария и Белгия), а сезонът ще се рестартира в Нидерландия в края на август. За съжаление информацията на Шумахер казва, че Де Врийс няма да получи шанса да кара пред домашната си публика на „Зандвоорт“.

„В Алфа Таури вече са решили да сменят Ник де Врийс. Решението е взето, сигурен съм. Жалко е, че той най-вероятно няма да кара на „Зандвоорт“, каза Шумахер.

На фона на всички тези слухове самият Де Врийс заяви, че се чувства добре в отбора на Алфа Таури.

„Щастлив съм където съм, все още се чувствам добре в отбора, обичам това, което правя. Давам най-доброто от себе си, нямам какво повече да кажа. Подходът ми не се е променил, работната ми етика също, така че ние трябва да продължим да даваме най-доброто от себе си“, обясни Де Врийс пред медиите след неделната Гран При на Великобритания.

За нея той завърши на 17-то място, малко зад съотборника си Юки Цунода. Двамата бяха последни от завършилите на „Силвърстоун“, където Алфа Таури въведе доста сериозни подобрения по AT04. Те включваха промени по пода, задното окачване и задното крило. Въпреки тях Цунода и Де Врийс отново отпаднаха още в Q1 в събота, а в неделя не бяха близо до точките в нито един момент от състезанието.

След първите 11 кръга за годината Алфа Таури заема последното място в конструкторския шампион във Формула 1 със само две точки на своята сметка. Те бяха спечелени от Цунода, който завърши десети в Австралия и Азербайджан. През миналата година Алфа Таури спечели общо 35 точки, което изглежда непосилна задача през тази. Много е вероятно тимът от Фаенца да завърши на последната позиция в отборния шампионат.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558